Våre eiendommer og prosjekter

Strømsø torg 4

Bygget ligger midt i smørøyet på Strømsø Torg, og med toget ett minutt unna og busser som går i alle retninger må dette sies å være en svært sentral plassering.
Her kommer et kontorbygg med flere spennende selskaper som også gir mulighet for byliv store deler av døgnet. På bakkeplan kommer 12 matboder med tilhørende uteservering og takterasse, og Drammen Street Food vil stå til tjeneste enten du trenger møtemat til 40 stykker eller en kjapp matbit på vei til toget. Har du god tid slår du deg ned på uteserveringen og nyter folkelivet på torget.
Bygget blir et energieffektivt bygg på hele 8.410 kvadratmeter og 360-graders utsikt. Foruten kontorer og mathall, blir det både takterrasse med uteservering samt grønne tak med insektshotell og fuglekasser.
Strømsø Torg 4 åpner i løpet av 2022.

Tordenskioldsgate 2

Tomten som har adresse Tordenskioldsgate 2 skal utvikles til å huse både butikker, kontorer og leiligheter.

Vi ønsket å få til et smalt og høyt boligprosjekt med kontorer og næringsvirksomhet på bakkeplan. Ved å strekke den opprinnelige klossen opp i høyden, ble det et smalere og lettere bygg som gir et helt annet inntrykk.

Bygget vil bestå av omlag 80 leiligheter og hybler samt kontorer og næringsvirksomhet i første etasje. Med et lite torg på framsiden mot undergangen, skal du ikke se bort i fra at det kan komme en liten restaurant eller cafè på gateplan. Vi ønsker at bygget skal spille på lag med den eksisterende bebyggelsen og bidra til at området rundt Strømsø Torg oppleves som et sammenhengende område der det er godt å oppholde seg.  Vi gleder oss til byggestart!

Torgeir Vraas
plass 5 og 6

Opprinnelig vedtatt reguleringsplan for Torgeir Vraas plass 5 og 6 ville hatt handel og publikumsvennlig næring på bakkeplan med kontorer fra 2. til 10. etasje, samt kantine, felles møterom og en takterrasse. Bygget ligger sentralt plassert med kort avstand til Drammen stasjon, bussterminalen og byens mange fasiliteter.

Vi ønsker å se alle eiendommene i en større sammenheng, i en felles ny reguleringsplan etter den nye arealdelsplanen som vedtas etter planen mot slutten av 2022.

Torgeir Vraas plass 4

Torgeir Vraas plass 4 har et stort skilt med TV4 på fasaden og mange drammensere har trodd at TV-stasjonen TV4 holdt til her. Det gjør den altså ikke. Bygningen rommer derimot tannlege, flere kontorbrukere og Fellesverket.

Vi ønsker å få til en helhetlig plan for området hvor alle byggene fungerer godt sammen og gir mulighet for et levende byrom som folk har lyst til å oppsøke.

 

Hva skjer med Globus?

Det karakteristiske elliptiske bygget ble tegnet av arkitektene Arne Grenanger og Ragnar Anker Nilsen. Tanken bak det runde bygget var å forene de to torgene på Bragernes og Strømsø. Globusgården ble satt opp i perioden 1962-1968. Byggets navn kommer fra Kafé Globus, en kafeteria etablert av IOGT på Strømsø torg i 1946. Kafeen flyttet inn i gården da den stod ferdig. Globusgården har vært gjenstand for en rekke diskusjoner og spekulasjoner de siste tiårene. De fleste drammensere har et forhold til den, enten de synes den er stygg, ikonisk eller bevaringsverdig.

Tidligere har det blitt lansert tanker om å bygge et tårn på toppen av Globusgården. Det ønsker ikke vi, men vi vil invitere til debatt rundt hva Strømsø og Strømsø Torg trenger for å bli et levende bysentrum og hvilken rolle Globus har i dette. Vi tror det er mulig å ta vare på Globusgården hvor bygget åpnes og blir mer tilgjengelig for byens befolkning. Etter mange års forfall er det eneste sikre at noe må gjøres!