Våre eiendommer og prosjekter

Strømsø Torg 4

Bygget ligger midt i smørøyet på Strømsø Torg, og med toget ett minutt unna og busser som går i alle retninger må dette sies å være en svært sentral plassering.
Dette kontorbygget huser mange spennende små og store leietakere. Omlag 250 mennesker arbeider i dette bygget som høsten 2023 vil få en splitter ny pizzarestaurant med konsertlokaler og den populære takterrassen på plass.
Dette er et energieffektivt bygg på hele 8.410 kvadratmeter og har 360-graders utsikt over byen. Bygget er rehabilitert, men likevel har vi valgt å BREEAM NOR Excellent sertifisere det.

Tordenskioldsgate 2

Tomten som har adresse Tordenskioldsgate 2 skal utvikles til å huse både butikker og kontorer. Tomten ventes ferdig regulert vinteren 2024. Her kan du se planbeskrivelsen fra 1. gangsbehandlingen i juni 2023.

Bygget på 10 etasjer planlegges BREEAM NOR Excellent sertifisert og vil tilby topp moderne kontorarbeidsplasser tett på et av østlandets største knutepunkt.

Med et lite torg på framsiden mot undergangen, skal du ikke se bort i fra at det kan komme en liten restaurant eller cafè på gateplan. Vi ønsker at bygget skal spille på lag med den eksisterende bebyggelsen og bidra til at området rundt Strømsø Torg oppleves som et sammenhengende område der det er godt å oppholde seg.  Vi gleder oss til byggestart!

Torgeir Vraas
plass 5 og 6

Opprinnelig vedtatt reguleringsplan for Torgeir Vraas plass 5 og 6 ville hatt handel og publikumsvennlig næring på bakkeplan med kontorer fra 2. til 10. etasje, samt kantine, felles møterom og en takterrasse. Bygget ligger sentralt plassert med kort avstand til Drammen stasjon, bussterminalen og byens mange fasiliteter.

Vi ønsker å se alle eiendommene i en større sammenheng, i en felles ny reguleringsplan med de rammene som den vedtatte mulighetsstudien for området gir. En større reguleringsplan for området har tenkt oppstart før jul 2023.

Torgeir Vraas plass 4

Torgeir Vraas plass 4 har et stort skilt med TV4 på fasaden og mange drammensere har trodd at TV-stasjonen TV4 holdt til her. Det gjør den altså ikke. Bygningen rommer derimot tannlege, flere kontorbrukere og Fellesverket.

Vi ønsker å få til en helhetlig plan for området hvor alle byggene fungerer godt sammen og gir mulighet for et levende byrom som folk har lyst til å oppsøke.

 

Hva skjer med Globus?

Det karakteristiske elliptiske bygget ble tegnet av arkitektene Arne Grenanger og Ragnar Anker Nilsen. Tanken bak det runde bygget var å forene de to torgene på Bragernes og Strømsø. Globusgården ble satt opp i perioden 1962-1968. Byggets navn kommer fra Kafé Globus, en kafeteria etablert av IOGT på Strømsø torg i 1946. Kafeen flyttet inn i gården da den stod ferdig. Globusgården har vært gjenstand for en rekke diskusjoner og spekulasjoner de siste tiårene. De fleste drammensere har et forhold til den, enten de synes den er stygg, ikonisk eller bevaringsverdig.

Tidligere har det blitt lansert tanker om å bygge et tårn på toppen av Globusgården. Det ønsker ikke vi, men vi vil invitere til debatt rundt hva Strømsø og Strømsø Torg trenger for å bli et levende bysentrum og hvilken rolle Globus har i dette. Vi tror det er mulig å ta vare på Globusgården hvor bygget åpnes og blir mer tilgjengelig for byens befolkning. Etter mange års forfall er det eneste sikre at noe må gjøres!